1

Νέα

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου
ΙΒ΄ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 18-21/10/2023

Στην τελική φάση τους οι προετοιμασίες για το ΙΒ' Πανιόνιο Συνέδριο

23-09-2023 14:24

Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 273 σύνεδροι από τα Επτάνησα, τον ευρύτερο ελλαδικό χώρο ακι τη διεθνή κοινότητα, οι οποίοι θα ενώσουν τις επιστημονικές τους διαδρομές γύρω από τη Φιλολογία, τη Λογοτεχνία, την Ιστορία, την Παιδεία, την Κοινωνιολογία την Αρχαιολογία, το Δίκαιο, το Περιβάλλον, τις Θετικές Επιστήμες και την Τέχνη σε όλα της τα επίπεδα και εκφράσεις. 

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδείξει την εξελικτική συνέχεια του επτανησιακού πνεύματος και τον δυναμισμό του στη σύγχρονη εποχή. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι η επίδραση της επτανησιακής λογοτεχνίας στην ανάπτυξη του νέου ελληνικού λόγου, η εξέλιξη της Παιδείας από την Ιόνιο Ακαδημία μέχρι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η ιδιαιτερότητα της επτανησιακής μουσικής και η συμβολή της στη διαμόρφωση της νεοελληνικής μουσικής, η επτανησιακή ζωγραφική και η εξέλιξή της, η ανάδειξη των επτανήσιων επιστημόνων και του έργου τους τόσο στο πεδίο των κλασικών επιστημών όσο και σε αυτό των θετικών καθώς επίσης και μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη των επτανησιακών κοινωνιών από τα βάθη των αιώνων μέχρι τις μέρες μας. 

Είναι η δεύτερη φορά , μετά το 1997, που το Ιόνιο Συνέδριο συνέρχεται στη Ζάκυνθο και συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από τη συγγραφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» από τον εθνικό μας ποιητή, Διονύσιο Σολωμό.

Η οργανωτική επιτροπή εκφράζει τις βαθιές ευχαριστίες της σε όλους τους Ζακυνθινούς, επιστήμονες, καλλιτέχνες, δημιουργούς, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, κληρικούς, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εθελοντές, οι οποίοι έκαναν δική τους υπόθεση το Συνέδριο και το αγκάλιασαν με την καρδιά τους σε μια εποχή που η ποιότητα ζωής δεν είναι αυτονόητη αλλά ζητούμενη και με μόχθο και μεράκι οικοδομούμενη.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ζ.Π.ΕΡ. & Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής

Γιώργος Φιορεντίνος, Φιλόλογος

Τα Μέλη

Ακτύπη Παναγιώτα, Εκπαιδευτικός ΠΕ06, msC- πρώην Σχολική Σύμβουλος Κλάδου ΠΕ06 Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Δραγώνας Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Κακολύρης Νικόλαος, Μαθηματικός

Καμπάση Αικατερίνη, Καθηγήτρια Τμήματος Περιβάλλοντος - Αντιπρύτανης Ακαδημαικών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεσν και Εξωστρέφειας Ιονίου Πανεπιστημίου

Καμπιώτης Σπύρος, Εκδότης -Διευθυντής εφημερίδας ΗΜΕΡΑ

Λαδικός Άκης, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ντούζεβιτς Αλεξάνδρα, Διεθνόλογος, MSc- Μέλος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού Τμήματος Περιβάλλοντος Ιονίου Πανεπιστημίου

Πόθος Διονύσιος,Καθηγητής Αγγλικών ΠΕ06, MSc - Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ρουμπάνης Γρηγόρης , Δημοσιογράφος

Σιδηροκαστρίτη Μαρία, Πολιτικός Μηχανικός

Συνετός Φίλιππος , Δημοσιογράφος  - Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου - Πρόεδρος Δ.Σ. Πολιτιστικού Συλλόγου Ζακύνθου «ΟΥΓΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ»



Επιστροφή

ΙΒ΄ ΠΑΝΙΟΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ