1

News

Under the patronage of H.E. the President of the Hellenic Republic Ms. Katerina Sakellaropoulou
IB PANIONIAN CONFERENCE ZAKYNTHOS 18-21/10/2023

Future begins from today

11-10-2023 14:01

Με το βλέμμα στο μέλλον και αφετηρία τις παρακαταθήκες που άφησαν πίσω τους οι λαμπρές μορφές του παρελθόντος, η ζώσα πνευματική κοινότητα του Ιονίου βρίσκει βήμα έκφρασης και επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό στο ΙΒ' Διεθνές Πανιόνιο Συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα γίνει στη Ζάκυνθο από τις 18 έως και τις 21 Οκτωβρίου.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε στους 292. Εκπροσωπούν πνευματικά ιδρύματα, επαγγελματικές ενώσεις και άλλους φορείς των Επτανήσων, του συνολικότερου ελλαδικού χώρου και του εξωτερικού. Στο επίκεντρο των θεματικών ενοτήτων που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου βρίσκονται:

  • Οι νέες πνευματικές και επιστημονικές κατακτήσεις στην υπηρεσία της σύγχρονης κοινωνίας.
  • Οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, όσες έγιναν και όσες πρέπει να γίνουν, για την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας και την προστασία της φύσης.
  • Η επτανησιακή λογοτεχνία, το θέατρο, η μουσική, η ζωγραφική και οι άλλες Τέχνες στην ιστορική τους διαδρομή αλλά και στη σημερινή θετική επίδρασή τους στην ανάπτυξη του πνευματικού πλούτου της χώρας.
  • Η συμβολή των Επτανήσων στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής, οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ιστορίας της χώρας.
  • Οι δεσμοί των επτανησιακών κοινοτήτων με τις άλλες αναπτυγμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της πολιτείας, των πνευματικών ιδρυμάτων και της εκκλησίας. Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις ανακοινώσεις είναι η αίθουσα τελετών της «Λέσχης ο Ζάκυνθος», το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου και η αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΙΒ’ Πανιονίου Συνεδρίου



Back

IB PANIONIAN CONFERENCE

logo
Translation: Panagiota Aktypi | Dionyssios Pothos | Claire Sifaki